Grillowana pierś z indyka pod pierzynką z gruszki z kurkami
1 kawałek piersi z indyka
1 gruszka
½ cukinii
6 pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych
10 dkg kurek
Przyprawa do indyka kotanyi
Sól
Pieprz
Bazylia
Koperek świeży
Oliwa z oliwek
Pierś z indyka marynujemy w przyprawie do indyka kotani
razem z oliwą z oliwek
Cukinie i gruszkę kroimy na plastry i razem z piersią z
indyka grillujemy na grillu elektrycznym albo patelni grillowej około 5-10
minut. Kurki smażymy na innej patelni 5 minut w miedzy czasie solimy,
pieprzymy. Gruszkę wykładamy na talerz na to pierś z indyka, i posypujemy
kurkami. Cukinie układamy na talerzu i
dekorujemy pomidorkami koktajlowymi. Posypujemy koperkiem. Szybkie danie i
smaczne
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz