Krewetki myjemy, i marynujemy w oliwie z oliwek, soli, pieprzu,
oreagno, bazylia świeża. Odstawiamy na godzinę. Bakłażan myjemy
przecinamy na pół i wydrążamy środek. Solimy i odstawiamy na pół
godziny. Następnie jak puści soki płuczemy go pod zimną wodą. Grillujemy
około 30 minut. Ryż gotujemy do miękkości, studzimy. Dodajemy do niego
paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę wcześniej przesmażoną, oraz miąższ
bakłażana który też podsmażamy na patelni. Do miąższu dodajemy sol,
pieprz, cary. Całość mieszam dodaję pokrojoną pietruszkę i nadziewam
bakłażana, dekoruję pomidorkami koktajlowymi i krewetkami. Krewetki
grilluję także około 5 minut. Bakłażana posypujemy płatkami nagietka i
bazylią cytrynową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz