Grzybowa wegetariańska z kurkami i kaniami. Uwielbiam takie zupy, zrobimy je w 30 minut a przyjemność jedzenia to dopiero uczta. Obowiązkowo do zupy musi być natka albo koperek świeży.
2 ziemniaki
1 marchewka
1 korzeń pietruszki
1 kawałek korzenia seler
100 g kurek
5 grzybów kani
1 kawałek por biała część
sól, pieprz
papryka wędzona
kurkuma
natka pietruszki
masło klarowane
Warzywa obieram, por drobno kroję, pietruszkę, seler, marchewkę ziemniaki kroję w kostkę. Na maśle przesmażam cebulę, dodaję umyte kurki, pokrojone grzyby sowy. Całość przesmażam chwilę. Wykładam na talerz. Do garnka przekładam warzywa, dodaję sól, i gotuję warzywa do miękkości. Dokładam grzyby, doprawiam pierzem, kurkumą, papryką wędzoną. Zupę podaję z natką pietruszki.
Pysznie wygląda <3
OdpowiedzUsuń