Zdrowy pełen witamin koktajl warzywny na maślance. Zrobiłam go z pieczonej papryki, pomidora,ogórka, mięty i koperku. Świetne orzeźwienie do tego bomba witaminowa.
1 papryka czerwona upieczona
1 pomidor
1 ogórek zielony
5 gałązek koperku
1 gałązka mięty
sól, pieprz czarny i czerwony
natka pietruszki
maślanka Mrągowska
Paprykę upiekłam wcześniej w piekarniku i zdjęłam skórkę. Przekładam do pojemnika. Pomidora obieram ze skóry, pozbawiam nasion, wlewam 100 ml maślanki i miksuję blenderem. Doprawiam solą, pieprzem. Ogórka kroję na plastry, dodaję koperek, miętę, 100 ml maślanki i miksuję blenderem. Doprawiam solą, pieprzem . Do szklanek wlewam koktajl paprykowy, maślankę, koktajl ogórkowy. Dekoruję ogórkiem, pomidorkiem, posypuję natką, pieprzem czerwonym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz