Szybki obiad który zrobiłam w 15 minut z resztek które mi zostały w lodówce. Makaron z poprzedniego dnia, trochę warzyw, parówki które miałam w lodówce i obiad gotowy.
4 parówki małe
1 cebula
1 cukinia żółta
1 papryka czerwona
20 dkg fasolki szparagowej żółtej
6 gałązek natki pietruszki
sól, pieprz czarny i czerwony, chili
olej rzepakowy
1 ząbek czosnku
Cebule i czosnek drobno kroję i przesmażam na oleju. Dodaję pokrojone na plasterki parówki i dalej smażę, na końcu dodaję pokrojoną paprykę i cukinię. Fasolkę obieram i kroję na kawałki. Gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Dodaję do reszty warzyw i chwilę smażę. Doprawiam sola, pieprzem czarnym i czerwonym,chili, natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz