Przekąski z chleba tostowego i pasty z awokado. Idealne na śniadanie, imprezy, jako zakąski. Goście będą zachwyceni kiedy ich uraczymy małymi przekąskami.Polecam na karnawałowe przekąski :-)
pasta:
2 avocado
3 jajka
sól, pieprz
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
pozostałe:
chleb tostowy
masło
1/3 papryki czerwonej
1 kawałek ogórka zielonego
natka pietruszki
płatki chili
2 pomidory suszone
Avocado kroję na pól, wyjmuję pestkę obieram. Skrapiam sokiem z cytryny, dodaję dwa jajka ugotowane na twardo, sól, pieprz, oliwę. Całość miksuję blenderem.
Przy pomocy szklanki i noża wykrawam koła w chlebie tostowym.smaruję je masłem, za pomocą szprycy wyciskam pastę, dekoruję ogórkiem, jajkiem, natką, pomidorem suszonym, papryką, posypuję płatkami chili.
Wyglądają smacznie, idealna propozycja na zdrową i urozmaiconą przekąskę :)
OdpowiedzUsuńWiosenne kanapki, cudne :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńkanapeczki wyglądają bardzo zachęcająco :)
OdpowiedzUsuń