Pasta z pieczonych buraków, czosnku i fasoli. Polecam gotować fasolę przy okazji gotowania zupy za jednym razem. Pasta jest bardzo zdrowa i dobra.
1 szklanka fasoli
2 buraki
1 główka czosnku
1 cebula duża
sól, pieprz
oliwa z oliwek
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki bazylii
Fasolę moczę przez noc. Na drugi dzień gotuję ją miękkości. Buraki obieram i kroję w plastry. Cebule obieram i tez kroję w plastry. Układam an blaszce na papierze do pieczenia, polewam oliwą, posypuję solą, pieprzem, oragano, bazylią. Dodaję także ząbki czosnku nie obrane. Wstawiam do piekarnika i piekę 30 minut aż buraki będą miękkie temp 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika czosnek obieram z łusek, dodaję fasole odsączoną z wody, cebule, buraki i całość miksuję blenderem. Na końcu doprawiam jeszcze.
BURACZKI TO JEDNO Z MOICH ULUBIONYCH WAZYW, ZARAZ PO DYNI, SUPER PASTA!
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie, a kolor poprawia nastrój:)
OdpowiedzUsuńSmarowidło idealne.
OdpowiedzUsuńŁał! Cudny kolor Zapewne pyszna!!!
OdpowiedzUsuńCiekawa :)
OdpowiedzUsuńSpróbuję na bank! :)
OdpowiedzUsuńKolor ma przecudny, smak pewnie równie doskonały :)
OdpowiedzUsuńKolor ma uroczy :) fajne smarowidło :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa pasta, lubię buraczki więc muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuń