Koreczki idealne na imprezy jako przekąska. Na wynos i nie tylko. Bardzo szybko znikają. Wersja dla mięsożerców z kotlecikami mini.
mielone:
20 dkg mięsa od szynki
1 cebula mala
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
1/2 łyżeczki majeranku
1 łyżka kaszki manny
1 łyżka bułki tartej
1 jajko małe
4 łyżki bułki tartej do panierki
olej
20 oliwek czarnych
10 pomidorków koktajlowych
1 kawałek ogórka zielonego
10 dkg sera żółtego
Mięso miele razem z obraną cebulą i czosnkiem.Przekładam do miski, dodaję majeranek, sól, pieprz, kaszkę mannę, bułkę tartą, jajko. Całość wyrabiam ręką i formuje kulki małe. Obtaczam je w bułce tartej i smażę na oleju.
Ser kroje w kwadraty małe, ogórka kroję na plasterki, pomidorki na pół. Na patyczki do koreczków nabijam plaster ogórka, oliwkę, ser, pomidora i klopsika.
Ale kolorowe koreczki, a dzięki kotlecikom są sycące:)
OdpowiedzUsuńSerdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji "Karnawałowe party" na zBLOGowanych. Zbieramy najciekawsze przepisy na karnawałowe imprezy!
OdpowiedzUsuńZjadłabym kilka takich smakowitych koreczków:)
OdpowiedzUsuńzjaadam oczami !
OdpowiedzUsuńhit imprezy :-) świetny pomysł z tymi pulpecikami!
OdpowiedzUsuńFajowe.
OdpowiedzUsuńfajny pomysł z tymi mini kotlecikami :)
OdpowiedzUsuńŚwietne na imprezę :)
OdpowiedzUsuń