Kolejny przepis w ramach testowania produktów z firmą Index Food. Tym razem w ruch poszła Oliwa z oliwek extra vergine Olitalia . Posiada charakterystyczny, wyrazisty smak, dzięki czemu znakomicie
wzbogaca smak sałatek, świeżych warzyw oraz dań kuchni włoskiej i nie tylko. Dodałam bardzo fajne oliwki Serpis które mają limonkowy smak. Przekąska albo przystawka idealna dla gości i nie tylko.
2 bakłażany
20 oliwek zielonych Serpis limon
oliwa z oliwek Olitalia
1 papryka czerwona
1 woreczek kaszy jaglanej
6 gałązek koperku
6 pomidorów suszonych
sól, pieprz
przyprawa ognista
Bakłażany myję i kroję w plastry wzdłuż, na maszynie do chleba. Solę i odstawiam na 30 minut.
Kaszę gotuję w osolonej wodzie i studzę. Dodaję do niej pokrojone oliwki zielone, pomidory suszone, oraz paprykę, dodaję pokrojony koperek, doprawiam solą, pieprzem, przyprawą ognistą. Plastry bakłażana myję pod zimną wodą i osuszam. Obficie smaruję oliwą za pomocą pędzelka i układam na grillu elektrycznym. Na każdym z grillowanym plastrze układam farsz i zwijam w rulon.
świetnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńAle smacznie zrolowany :)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda! idealna przystawka :-))
OdpowiedzUsuńWszystkie dania z bakłażanem biorę w ciemno:) Zjadłabym takie pyszności.
OdpowiedzUsuńJejku jakie pyszności!
OdpowiedzUsuńAleż Ty masz genialne pomysły ;)
Mmmm ...cudne pakieciki.
OdpowiedzUsuńBakłażanowe pyszności, kradnę talerz :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe smaki!! Oj zjadłabym!
OdpowiedzUsuńRoladki pięknie wyglądają !! porywam jedną, choć oliwek nie lubię, to zawsze mogę sobie wydłubać:)
OdpowiedzUsuńcudowna przystawka! nie dosyć, że pełna zdrowia to jeszcze smaku :)
OdpowiedzUsuńpysznie to wymyśliłaś :) same bogactwa w tych roladkach :)
OdpowiedzUsuńPysznie nadziany bakłażan :)
OdpowiedzUsuńPięknie podany i super nadziany :)
OdpowiedzUsuńPiękna przystawka!
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńJakie piękne roladki! Pycha! :)
OdpowiedzUsuń