Polecam dla miłośników czosnku są fajne aromatyczne.
25 dkg fileta z indyka
1 cebula białą
2 główki czosnku
1/3 pęczka koperku
sól, pieprz
1 łyżeczka sosu balsamico
1 łyżeczka octu winnego
3 łyżki oliwy
przyprawa ognista
1 cukinia
15 dkg pomidorków koktajlowych
2 cebule czerwone
bazylia świeża
Filet z indyka kroję w kostkę, przekładam do miseczki, dodaję pokrojoną cebulę białą, trzy sprasowane ząbki czosnku, pokrojony koperek, sól, pieprz, ocet winny, sos balsamico, olej, przyprawę ognistą. Mieszam i odstawiam na noc do lodówki. Na drugi dzień na patyczki do szaszłyków nabijam na przemian mięso, cukinię, cebule, pomidor, czosnek w łupinie. Grilluje około 30 minut na wyższym ruszczcie żeby warzyw się nie spaliły.
Mocno czosnkowe-w sam raz dla mnie :)
OdpowiedzUsuńZ czosnkiem u mnie bywa różnie,ale myślę,że przy tak apetycznie wyglądających szaszłykach zjadłabym i czosnek:)))
OdpowiedzUsuńPrzepyszne szaszłyki, pycha! :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Apetyczne.
OdpowiedzUsuńWspaniałe, widać u Ciebie lato trwa cały rok :))
OdpowiedzUsuńUwielbiam szaszłyki, byle bez czosnku ;)
OdpowiedzUsuńświetne szaszłyki:)
OdpowiedzUsuńŁał! Wspaniały pomysł! wiele bym dała żeby spróbować ;)
OdpowiedzUsuńmoje smaki!:) fajne szaszłyki :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite te szaszłyczki,no i coś dla mnie,uwielbiam czosnek.
OdpowiedzUsuńUwielbiam czosnek :) idealny przepis dla nas:)
OdpowiedzUsuńPysznie kolorowe szaszłyki :)
OdpowiedzUsuń