Kurki to moje ulubione grzyby. Szkoda że do lasu tak daleko. Przypominają mi dzieciństwo i wakacje u cioci która mieszkała w puszczy. Za jej domem chodziłam na kurki i inne grzyby do zagajnika. Bardzo lubię zbierać grzyby, szkoda że teraz siły już nie te, a cioci już nie mam.
3 plastry kotleta schabowego
15 dkg kurek
7 gałązek pietruszki
sól ziołowa
pieprz
przyprawa do kurczaka
1 jajko
bułka tarta
masło klarowane
Kurki myje, i przesmażam na patelni na maśle klarowanym, sole, pieprze, dodaje pokrojoną pietruszkę.
Kotlety rozbijam. Sole, pieprzę, posypuje przyprawą do kurczaka, dodaję kurki i zwijam. Obtaczam w jajku, potem w bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu na maśle klarowanym. Podaję z marchewką.
Pięknie się prezentują. Muszą tak samo smakować ;)
OdpowiedzUsuńŚliczne i smakowite roladki.
OdpowiedzUsuńSmakowicie się prezentują.
OdpowiedzUsuńTeż uwielbiam te grzyby i czasami robię podobne roladki:)
OdpowiedzUsuńPyszne roladki!! u nas nie ma kurek, a na grzyby chodzi mój M i najmłodsza, ja się na grzybach nie znam:)
OdpowiedzUsuńkurki kocham za ten ich delikatny smak :) pyszne roladki :)
OdpowiedzUsuńŚwietne! Uwielbiam kurki <3 Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńWspaniale nadziane!! Zdjęcia niezwykle apetyczne!
OdpowiedzUsuńJa też za kurkami szaleję ,danie super smaczne.
OdpowiedzUsuńPo prostu cudo:-)
OdpowiedzUsuńPyszne, aromatyczne mięsko :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję że nasze skromne 3 osoby mogą wpaść na obiad na te pyszne roladki :) Powiedz tylko słowo i jesteśmy :)
OdpowiedzUsuńWpadaj kurki jeszcze są mięcha kupię, roladki pozwijam :-)
UsuńFajny pomysł na farsz :)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńFantastyczne! Ależ mi ochoty zrobiłaś na taki obiad :)
OdpowiedzUsuń