Strony
▼
Strony
▼
piątek, 4 października 2013
Kwiaty dyni nadziewane fetą w pietruszkowym cieście
4 kwiaty dyni
10 dkg kurek
1/2 papryki kolorowej
3 pomidorki koktajlowe żółte
1/2 szklanki mąki wrocławskiej
1 jajko małe
2 łyżki wody mineralnej
sól, pieprz
1/3 szklanki mleka
1/2 pęczka pietruszki mały
olej rzepakowy
koperek świeży
3 oliwki czarne
10 dkg sera feta
Kwiaty dyni pozbawiam pręcików ze środka. Są one gorzkie. Delikatnie myję.
Do miski wsypuję mąkę, dodaję jajko, mleko, wodę, sól, pietruszkę i całość blenderuje na jednolitą masę. Odstawiam na 15 minut do lodówki. Ser feta rozkruszam, i napełniam nim kwiaty dyni. Następnie każdy moczę w cieście naleśnikowym i smażę na oleju.
Kurki przesmażam na patelni, doprawiam solą, pieprzem. Kwiaty dyni podaję z kurkami, kawałkami papryki. Z pomidorków i oliwek robię kwiat. Dekoruje koperkiem.
pysznie to wymyśliłaś :) zjadłabym!
OdpowiedzUsuńwow, wow, ale podanie! :]
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńJestem bardzo ciekawa smaku,wymyśliłaś to perfekcyjnie:)
OdpowiedzUsuńUczta nie tylko dla oka.
OdpowiedzUsuńWow, jaka niesamowita przystawka! Piekna:-)
OdpowiedzUsuńTak pięknie to wygląda, że chyba nie potrafiłabym zjeść żeby nie zepsuć takiego wyglądu:)
OdpowiedzUsuńA skąd miałaś kwiaty dyni? Piękne danie :-)
OdpowiedzUsuńMarzena kwiaty dyni miałam z mojego mini ogródka dwa na trzy :-)
UsuńNigdy nie jadłam kwiatu dyni - ciekawe jaki ma smak ?!
OdpowiedzUsuńJak zwykle przepięknie podane :)
Kwiaty dyni są bardzo dobre, aż sama się zdziwiłam że aż tak dobre :-)
UsuńJak zwykle smacznie i kolorowo, co tu dużo pisać ;) chętnie spróbowałabym tych kwiatów, bo nigdy ich nie jadłam :P
OdpowiedzUsuń