Domowy jogurt w pełni sezonu 2 minuty przygotowania a jaka radość smakowania. Mnie nie dane było posmakować ale rodzina była zachwycona.
20 dkg malin świeżych
30 dkg jagód
1 łyżka cukru pudru
10 dkg borówek
400 m jogurtu greckiego
mięta świeża
Owoce delikatnie myję, i osączam. Do miski od blendera przekładam, jagody dodaję połowę jogurtu 1/2 łezkę cukru i miksuję. Wylewam do pucharków. Maliny przekładam tez do miski, dodaje resztę jogurtu i cukru i również miksuję. Wylewam do pucharków, dekoruje miętą i borówkami.
Lekka,letna przekąska,bardzo ładnie podałaś:)
OdpowiedzUsuńWspanialy, pyszny deserek:-)
OdpowiedzUsuńAle pychotka ;)
OdpowiedzUsuńu Ciebie każde danie podane jest jak w najlepszej restauracji ;) pyszny jogurcik elegancko podany!!
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić ,ale z malinami,jagód nigdzie nie kupię,choć wole jagodowe jogurty.
OdpowiedzUsuń