1 kg porzeczki czerwonej
1 kg cukru
żelującego 1:1
Porzeczki
myję, obieram, osączam z wody. Do garnka wsypuję porzeczki, następnie cukier
żelujący. Zostawiam na 5 godzin aż puszczą sok. Następnie podsmażam około 4
minuty. Przekładam do słoiczków. Słoiki wkładam do garnka z
wodą i zagotowuję.
Nie miałam okazji spróbować.Bardzo fajna na zimę:)
OdpowiedzUsuńśliczne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńpycha:)
OdpowiedzUsuńszybko i smacznie :) piękne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńW moim ogrodzie mnóstwo owoców. Staram się systematycznie zbierać dojrzałe i również przerabiam na konfitury, kompoty, soki do herbaty. Fajnie, że robisz je sama, a nie kupujesz w sklepie przeładowane konserwantami. Liczy się smacznie i ZDROWO! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie konfitury :)
OdpowiedzUsuń