Strony

Strony

sobota, 6 lipca 2013

Letnia sałatka kalafiorowo koperkowa










½ kalafiora
5 ziemniaków mlodych
7 pomidorków koktajlowych
2 ogórki małosolne
3 liście sałaty
1 papryczka chili
½ pęczka koperku
5 łyżek jogurtu greckiego
1 łyżka majonezu
1 ząbek czosnku
Sól
Pieprz

Kalafior myję i gotuję aldente w osolonej wodzie. Ziemniaki myję, skrobię, również gotuję w osolonej wodzie. Do miski strzepię liście sałaty, dodaję różyczki kalafiora, pokrojone ogórki małosolne, pomidorki koktajlowe połówki, chili pokrojoną, oraz plasterki ziemniaków. Koper kroję, i miksuję blenderem z jogurtem greckim. Dodaję majonez.Trzy gałązki kopru zostawiam do dekoracji i układam na sałatce. Sos doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem sprasowanym. Polewam sałatkę.

5 komentarzy: