1
pierś z kurczaka
30
dkg boczek świeży
½
kg mięso od szynki
30
dkg karkówki
1
jajko
1
bułka pszenna
½
szklanka mleka
2
łyżki majeranku
Pieprz
Sól
1
szklanka bułki tartej
1
szklanka kaszy jęczmiennej
1
pęczek pietruszki
Mięso
miele przez maszynkę. Kaszę gotuję dodają 2 szklanki wody. Po wchłonięciu jej
przez kaszę odstawiam w ciepłe miejsce pod koc na 30 minut. Mięso przekładam do
miski, dodaję, kaszę, pokrojoną pietruszkę, jajko, namoczoną w mleku bułkę,
majeranek, sól, pieprz. Całość mieszam i wyrabiam płaskie kotleciki. Obtaczam
je w bułce tartej i grilluje na grillu elektrycznym. Wcześniej płytę grilla
posmarowałam oliwą.
Kaszę uwielbiam,mięso też, a buraczana róża piękna:)
OdpowiedzUsuńpiękna róża buraczana. i fajne te mielone, takie inne :]
OdpowiedzUsuńależ te kotlety pyszne i bogate ;)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na kotleciki :)
OdpowiedzUsuń