1
szklanka mąki tortowej
1
szklanka płatków owsianych
1
szklanka wiórków kokosowych
1 tabliczka gorzkiej czekolady
10
dkg rodzynek
¾
kostki margaryny mlecznej Bielmar
1
szklanka cukru
1
łyżeczka proszku do pieczenia
2
jajka
Do
miski przesiewam mąkę, dodaję proszek do pieczenia, cukier puder, margarynę,
jajka, płatki owsiane, wiórki kokosowe, czekoladę gorzką pokrojoną, rodzynki. Całość
zagniatam. Ciasto wstawiam do lodówki na 2 godziny. Rozwałkowuję na stole,
podsypuję trochę mąką. Małą szklanką wykrawam koła.Ciastka układam na
pergaminie na blaszce. Wstawiam do piekarnika na 20 minut temp 160 stopni.
Margaryna mleczna(70%) pełnotłusta, z dodatkiem
ukwaszonego mleka, któremu zawdzięcza charakterystyczny świeży smak i aromat.
Doskonale łączy się z innymi składnikami przygotowywanej potrawy. Świetna do
wypieków. Sprawdza się także w daniach gotowanych – podnosi walory smakowe
duszonych mięs, warzyw i grzybów.
Zawiera: 70% tłuszczu,
ukwaszone mleko, witaminy A, D3 i naturalną witaminę E. Brak
substancji konserwujących i, jak w każdym tłuszczu roślinnym, cholesterolu.
Uwielbiam domowe ciacha. Są na pewno pyszne, ale zamiast margaryny jak dla mnie jednak masełko :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Agata
bardzo lubię takie ciasteczka a już domowe :) cudo!! Nominowałam Twój blog do Liebster blog :) zapraszam do zabawy http://fabrykakulinarnychinspiracji.blogspot.com/2013/06/waniliowe-ciasto-truskawkowo-rabarbarowe.html
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie, już samo surowe ciasto mi się podoba:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pieguski! Chociaż moja figura nie do końca ;)
OdpowiedzUsuńO jakie pyszności, z chęcią skorzystam z przepisu
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie. Nominuję Cię do nagrody http://ewa-wkuchni.blogspot.com/2013/06/nominacja.html
OdpowiedzUsuńZapraszam do zabawy :)
uwielbiam takie ciacha!
OdpowiedzUsuńniema to jak swoje ciacha na dobrej margarynie :)
OdpowiedzUsuń