Strony

Strony

sobota, 18 maja 2013

Krem szparagowo szpinakowy










Krem szparagowy
1 szklanka bulionu warzywnego
1 pęczek szparagów
Sól
Cukier
1 ziemniak
Krem szpinakowy:
2 garście szpinaku
1 ziemniak
1 szklanka bulionu warzywnego
Sól
Pieprz
3 dkg sera złocistego
1 ząbek czosnku

Szparagi obieram dokładnie. Gotuję w osolonej wodzie, razem z ziemniakami pokrojonymi na kawałki. Po ugotowaniu odkładam połowę ziemniaków, które dodamy do kremu szpinakowego. Szparagi blenderuję, z ziemniakami, dolewam bulion warzywny, i chwilę zagotowuję. Szpinak dokładnie myję, blenderuję. Dodaję do bulionu, razem z ziemniakiem,czosnkiem sprasowanym chwilę podgotowuję. Krem szparagowo szpinakowy podaję razem, z serem złocistym i kawałkami szparagów.

13 komentarzy:

  1. Kremy są najlepsze, a jeszcze taki ze szpinakiem..mniam :) i tych szparag(ów) muszę spróbować !

    OdpowiedzUsuń
  2. chętnie spróbuję takiego połączenia dwóch kremów

    OdpowiedzUsuń
  3. Juz sie nie moge doczekac szparagow bialych - u nas zielone sa przez caly rok, a biale bardzo rzadko:-) Twoja zupka wyglada pieknie, z tym szpinakowym kleksem oblednie:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zazdroszczę ci że masz przez cały rok szparagi zielone. Podejrzewam tylko że ich cena jest pewne obłędna.

      Usuń
  4. wygląda obłędnie ! Danie idealne dla mnie <3 szkoda że moi domownicy nie lubią kremów :/

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszna zupka :) muszę koniecznie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak dla mnie idealne połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda pięknie :) Połączenie przewspaniałe ! Ah te nasze szparagi :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Przepisy masz świetne to raz, ale to jak je podajesz jest absolutnie niesamowite, jem oczami Twoje posty :)!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje ci za miłe słowa,cieszę się że komuś się jeszcze podoba ;-)

      Usuń
  9. fajne połaczenie smaków ;) jeszcze nie jadłam kremu ze szparagów :/

    OdpowiedzUsuń
  10. Nie mogę się napatrzec na te Twoje kolorowe stylizacje. Też mam chętke na szparagi :)

    OdpowiedzUsuń