8
ziemniaków średnich
½
szklanki oliwki zielone
½
szklanki oliwki czarne
¼
papryki czerwonej
5
pomidorów suszonych
½
cukinii
½
papryczki chili żółtej
4
pomidorki koktajlowe
¼
camembert
Sól
Pieprz
1
ząbek czosnku
1
łyżka słonecznika
Ziemniaki
myję, szoruję i osuszam. Układam na blaszce na foli aluminiowej i wstawiam do
piekarnika na 40 minut temp 180 stopni. Oliwki czarne i zielone kroję, paprykę
czerwona także w kostkę i chili w krążki. Cukinie kroję w kostkę i przesmażam
na patelni, razem z czosnkiem sprasowanym. Dodaję do farszu z oliwek, razem z
pokrojonymi suszonymi pomidorami doprawiam solą, pieprzem. Ziemniaki przekrawam
na pół, wydrążam środek i nakładam farsz do każdej połówki. Posypuję
słonecznikiem dodaję ser camembert, połówki pomidorków i zapiekam 10 minut.
Ale śliczne, świetna alternatywa dla kanapeczek imprezowych!
OdpowiedzUsuńŚliczne, kolorowe i pewnie pyszne:)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wyglądają i za pewna tak też smakują, jak dla mnie idealne - na jeden kęs. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńSuper ziemniaczki=kanapeczki:-))
OdpowiedzUsuńFajna zakąska na imprezkę :)
OdpowiedzUsuń