4
liści sałaty masłowej
2
liście Salaty lollo
1
grapefruit
7
gron winogrono ciemne
1
płat łososia wędzonego
1
cebula czerwona
4
dkg sera lazur błękitnego
10
oliwek czarnych
3
łyżki rzeżuchy
2
łyżki sosu vinegrette
Sałatę
myję, osuszam i strzępie na talerzu. Łososia kroję na mniejsze kawałki i
układam na salacie. Grapefruit obieram z błonek i cząstki układam. Winogrono
kroję na pół. Cebulę obieram i kroję w piórka. Dodaję kawałki sera lazur,
oliwki czarne. Sałatkę polewam sosem vinegrette i posypuję rzeżuchą.
Mmm pychota :)
OdpowiedzUsuńJakie piękne kolory sałatki! Aż chce się sięgnąć i skosztować.
OdpowiedzUsuńWow, jak piekna, zdrowa salatka! Wyglada oblednie!
OdpowiedzUsuń