1
dzwonko z łososia
2
pomarańcze ekologiczne
½
cytryny ekologicznej
Sól
Pieprz
Oliwa
1
ząbek czosnku
1
mandarynka ekologiczna
4
łyżki ryżu
Kawałek
papryki zielonej
Kawałek
papryki czerwonej
2
łyżki groszku z kukurydzą
4
oliwki czarne
4
pomidorki koktajlowe
3
łyżki mąki pszennej
Łososia
zamarynowałam. Do marynaty użyłam ½ soku z cytryny, ½ soku z pomarańczy, sól,
pieprz, sprasowany ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy. Odstawiłam na cztery godziny
do lodówki. Na patelni rozgrzałam olej. Łososia wyjęłam z marynaty otoczyłam w
mące i smażyłam. Ryż ugotowałam do miękkości. Ostudziłam. Dodałam do niego pokrojoną paprykę zieloną, kawałek czerwonej,
kukurydza z groszkiem, i cząstki mandarynki pozbawione błonek. Całość
wymieszałam. Łososia podaję na plastrach pomarańczy z sałatką. Talerz dekoruję
oliwkami i pomidorkami koktajlowymi.
super połączenie:) musi być smaczny:)
OdpowiedzUsuń