1
szklanka makaronu penne z 5 zbóż
10
dkg kurek mrożonych
½
szklanki śmietany zagęszczonej
Sól
Pieprz
1
łyżeczka pietruszki natki
1
cebula
4
pomidorki koktajlowe
olej
Makaron
gotuję w osolonej wodzie we wrzątku 5 minut. Odcedzam, przelewam zimną wodą.
Cebulę obieram, kroję drobno i na patelni na oleju podsmażam. Dodaję kurki i jeszcze
chwilę duszę. Wlewam śmietanę zagęszczoną, doprawiam solą, pieprzem. Posypuję
natką pietruszki. Podaje z makaronem penne. Talerz dekoruję pomidorkami
koktajlowymi
Śmietanka i kurki - uwielbiam ;) To jedno z najlepszych makaronowych zestawień, jakie miałam okazję wypróbować.
OdpowiedzUsuńW sezonie grzybowym bardzo często szykuje taki makaron. Jest rewelacyjny!
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł:)
OdpowiedzUsuńile bym dała za garść świeżych kurek!
OdpowiedzUsuńPyszne danie i piękne kolorki ;)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie...
OdpowiedzUsuńJeszcze trochę i będą kurki :)
OdpowiedzUsuń