20
dkg kapusty kiszonej
½
papryki czerwonej
2
jabłka
1
marchewka
2
cebule czerwone
1
cebula biała
2
ogórki kiszone
Oliwa
z oliwek
Marchewkę
obieram, myję i ścieram na tarce jarzynowej. Kapustę kiszoną użyłam przeze mnie
robioną latem. Pokroiłam ją nożem. Ogórek kiszony pokroiłam w kostkę nie za
dużą. Cebule czerwoną i białą obrałam i pokroiłam drobno. Jabłka obrałam ze
skórki, pozbawiłam ogryzków i pokroiłam w kostkę. Paprykę czerwoną również
pokroiłam w kostkę. Wszystkie warzywa przełożyłam do miski nie mieszając ich
żeby ładnie wyglądały. Kapustę kiszoną ułożyłam na samym dnie miski. Przed
podaniem polewam oliwą z oliwek J
Ależ bomba witaminowa,wspaniała surówka,muszę wziąć przepis.
OdpowiedzUsuńjejciu, same pyszności a w dodatku jak kolorowo na talerzu :)
OdpowiedzUsuńpyszności :) ale bym sobie pojadła :)
OdpowiedzUsuńpyszności
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie :)
OdpowiedzUsuń