1 woreczek kaszy gryczanej
2
cebule
4
udka z kurczaka
25
dkg brukselki
1
marchewka
Sól
Pieprz
2
ząbki czosnku
Majeranek
Oliwa
Koperek
świerzy
Kaszę
gryczaną gotuje w osolonej wodzie 15 minut. Kurczaka marynuje dzień wcześniej w
oliwie, dodaje pokrojoną cebule, sprasowany czosnek, majeranek, sól, pieprz. Na
drugi dzień smażę na patelni. Brukselkę obieram, myję, i gotuje w osolonej
wodzie około 20 minut bez przykrycia, dodaje też marchewkę wcześniej obraną i
umytą. Marchew kroje w kwiatki i dekoruje talerz, wykładam kasze, polewam
cebulką od smażenia mięsa, wykładam brukselkę i kurczaka. Kasze posypuję koperkiem
Smacznego
zamieniam brukselkę na brokuła i zajadam się do woli :)
OdpowiedzUsuń