100 gram oliwek czarnych
100 gram oliwek zielonych
½ papryczki chilii
Liście mięty garść mała
1 cebula czerwona
10 dkg sera lazur błękitnego
Oliwa z oliwek
1 ząbek czosnku posiekany
1 łyżka octu winnego
Pieprz kolorowy
3 krewetki
Sól
Cytryna
1 pomidor duży
Oliwki czarne i zielone wrzucam do miseczki, dodaję
pokrojoną cebulę czerwoną w piórka, papryczkę chili pokrojoną bez pestek,
liście mięty, ser lazur, czosnek posiekany , ocet winny, oliwę z oliwek, całość
mieszam i odstawiam.
Krewetki obieram , kropie cytryną, marynuje w oliwie dodaje
sól, pieprz, i smażę 1 minutę z każdej strony podaję z marynatą z oliwek. Różę
robie z pomidora i dekoruję talerz.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz