5 liści Salaty masłowej
1 puszka na raz kukurydza z papryczką chili bonduelle
1 puszka kiełki fasoli bonduelle
4 pomidorki koktajlowe czerwone
3 pomidorki koktajlowe żółte
1 pomidor duży
Liście Bazyli
Koperek Świeży
6 oliwek czarnych
1 kawałek łososia filet
Sól
Pieprz
Sos vinegrette
1 papryczka chili pomarańczowa
1 cebula czerwona
Ser lazur błękitny kawałek
Oliwa
Przyprawa do ryb
Sałatę myjemy, strzępimy układamy na talerzu. Kukurydze i kiełki
odsączmy z zalewy dodajemy do sałatki. Cebulę kroimy w krążki i oliwki także,
ser lazur na kawałki, papryczkę chili drobno i tez dodajemy. Łososia solimy
pieprzymy, dodajemy przyprawę do ryb i smażymy na oliwie. Jak ostygnie dzielimy
go na cząstki i wrzucamy do naszej sałatki. Pomidorki kroimy na pół, koperek siekamy.
Sałatkę polewamy sosem vinegrette. Z pomidora dużego robię różę, dekoruję
talerz oliwkami, bazylią i kukurydzą. Smacznego
Jak kolorowo, pycha:)
OdpowiedzUsuńDziękuje dziewczyny :-)
Usuńpołaczyłaś w jednej sałatce moje ulubione smaki:)
OdpowiedzUsuń