składniki:
500 g mule
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 papryka czerwona
500 ml passaty pomidorowej
2 łyżki starego parmezanu
sól, pieprz, papryka wędzona
bazylia, oregano suszone
100 g tofu naturalne
5 pomidorków koktajlowych
100 ml wina białego wytrawnego
natka pietruszki, bagietka, cytryna, olej, papryczka chili
Mule rozmrażam w lodówce, albo w zimnej wodzie. Tofu kroję w kostkę, przekładam do miski dodaję paprykę wędzoną, sól i odstawiam.
Na głębokiej patelni rozgrzewam olej dodaję pokrojoną cebulę, czosnek, chili i przesmażam. Wlewam wino i redukuję. Dodaję pokrojoną paprykę czerwoną i dalej przesmażam. Wlewam passatę, dodaję oregano, bazylię,sól, pieprz i redukuję. Na końcu dodaję parmezan, mule, tofu, mieszam i gotuję jeszcze około pięć minut. Podaję z natką pietruszki, cytryną, pokrojonymi pomidorkami i bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz