Szybki makron po tajsku który zrobicie w 20 minut.Fajnie jest poczuć smak orientu w naszej zimowej scenerii. Lekkie, dietetyczne danie które zachwyci każdego
150 g makaronu wstążki ryżowego
200 g owoców morza
1 papryka czerwona
1 marchewka
1/3 brokuła
10 pomidorków koktajlowych
1 papryczka chili
1 cytryna
2 ząbki czosnku
1 por biała część
sól, pieprz,olej, przyprawa chińska
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu ryżowego
Czosnek drobno siekam. Marchewkę obieram i kroję w paski julienne, por też kroję tak i paprykę czerwoną. Brokuł dzielę na małe różyczki. Na oleju przesmażam marchew, paprykę, por, brokuł. Warzywa duszę na wolnym ogniu i podlewam odrobiną wody. Dodaję czosnek, sos sojowy, ocet ryżowy, przyprawę chińską, chili. Warzywa mają być aldente. Przekładam je na talerz i na tej samej patelni smażę owoce morza. Dodaję do nich warzywa i mieszam. Makaron gotuję według instrukcji opakowania. Makaron mieszam z warzywami, posypuję natką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz