Pieczona pierś z kurczaka którą podałam z sałatką. Uwielbiam takie połączenia. Dużo warzyw, coś dla miłośników mięsa i można ucztować.
1 pierś z kurczaka
przyprawa do kurczaka
olej rzepakowy
1 sałata strzępiasta
7 pomidorków koktajlowych
1 cebula czerwona
50 g sera blue
10 oliwek czarnych
1 awokado
5 pomidorów suszonych
pieprz czerwony,natka pietruszki,sos balsamico
Przyprawę do kurczaka mieszam z trzema łyżkami oleju. Pierś z kurczaka nacieram marynatą. Odstawiam na noc do lodówki w pudełku.Na drugi dzień nagrzewam piernik do 180 stopni i piekę pierś 40minut. Po upieczeniu odstawiam mięso na 10 minut i kroję w plastry.
Na talerzu układam sałatę, dodaję pomidorki, cebulę piórka, ser, oliwki, awokado pokrojone, pomidorki koktajlowe. Podaję z plastrami mięsa polewam sosem balsamico. Posypuję natką, pieprzem czerwonym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz