Szybki, prosty obiad wegetariański, jak nie dodacie masła będzie wege. W mojej kuchni dużo używam migdałów które zastępuję bułką tartą. Jest to zdrowsza wersja panierki. Patelnia rozmaitości, dużo witamin, i do tego smacznie.
1/2 kg fasolki szparagowej
7 pomidorków koktajlowych
1/4 brokuła
1 marchewka
4 łyżki kukurydzy z puszki
natka pietruszki, koper świeży, bazylia
sól, pieprz, płatki chili
4 łyżki migdałów
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
olej
Fasolkę obieram i kroję na trzy części. Marchewkę obieram i kroję w cienkie paski. Brokuł dzielę na małe różyczki, pomidory kroję na pół. Migdały mielę w kielichu od blendera. Do garnka wkładam fasolkę zalewam zimną wodą i gotuję, dodaję marchewkę. Gotuję aldente. Wkładam różyczki brokuła i gotuję jeszcze trzy minuty. Warzywa odcedzam. Na patelni na oleju przesmażam drobno pokrojony czosnek, dodaję migdały i chwilę prażę. Na końcu dodaję masło, warzywa wszystkie, chwilę smażę. Doprawiam solą, pieprzem, chili, posypuję koprem, natką, bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz