Proponuję placuszki bananowo owsiane z jogurtem i truskawkami, bez cukru i bezglutenowe. Robi się je bardzo szybko.
Płatki owsiane są bardzo zdrowe, mają najwięcej białka ze wszystkich zbóż. Mają najwięcej tłuszczy ze wszystkich zbóż, i są to w większości nienasycone kwasy tłuszczowe. Zawierają najwięcej błonnika który jest nie do przeceniania. Usprawnia ona pracę naszych jelit, obniża cholesterol.
Płatki nasycą nas na kilka godzin i należą do węglowodanów złożonych które utrzymują poziom cukru we krwi na stałym poziomie. W połączeniu z owocami które też mają wiele cennych właściwości dajemy naszemu organizmowi samo dobro.
placuszki owsiano bananowe:
2 banany
2/3 szklanki płatków owsianych
2 jajka
pozostałe:
20 dkg truskawek
1/2 banana
płatki migdałowe
olej rzepakowy
100 g jogurtu greckiego
Do wysokiego pojemnika przekładam banany obrane, płatki owsiane, jajka i miksuję blenderem. Na patelni rozgrzewam olej i wylewam porcję ciasta na patelnię. Posłużyłam się łyżką do lodów. Wychodzą wtedy ładne placuszki. Smażę z dwóch stron.
Polewam jogurtem. Kilka truskawek zostawiam de dekoracji. Resztę miksuję na sos. Placuszki polewam sosem, posypuję płatkami migdałowymi, podaję z pokrojonym bananem.
Płatki owsiane są bardzo zdrowe, mają najwięcej białka ze wszystkich zbóż. Mają najwięcej tłuszczy ze wszystkich zbóż, i są to w większości nienasycone kwasy tłuszczowe. Zawierają najwięcej błonnika który jest nie do przeceniania. Usprawnia ona pracę naszych jelit, obniża cholesterol.
Płatki nasycą nas na kilka godzin i należą do węglowodanów złożonych które utrzymują poziom cukru we krwi na stałym poziomie. W połączeniu z owocami które też mają wiele cennych właściwości dajemy naszemu organizmowi samo dobro.
Ooo jakie śliczne <3
OdpowiedzUsuńmi wychodzą za ciemne chyba.
OdpowiedzUsuń