Obłędne tosty w migdałowo orzechowej panierce. Do zrobienia ich najlepsze są bułki mleczne albo chałka. Usmażcie ich więcej bo na jednym nie poprzestaniecie. Podałam je z jogurtem, owocami sezonowymi i miodem. Pyszne letnie śniadanie z tostami które można zabrać do pracy, albo zjeść w domu popijając szklanką mleka. Tosty przygotowałam ze Śniadaniową klasyczną bo żadne śniadanie nie może się bez niej obyć.
składniki:
3 bułki maślane
2 jajka
1/2 szklanki migdałów mielonych
2 łyżki mąki z orzechów arachidowych / można zastąpić pszenną/
2 łyżki mąki migdałowej / można zastąpić pszenną/
cynamon szczypta
miód wielokwiatowy
200 g jogurtu greckiego
4 morele
50 g malin
50 g borówek
50 g porzeczek
margaryna Śniadaniowa klasyczna
Wykonanie:
Bułki kroję na kromki dwu centymetrowe. Jajka rozbujam na talerzu. Na drugim mieszam migdały, mąkę migdałową, arachidową, cynamon. Kromki obtaczam najpierw w jajku, potem w panierce. Tosty smażę na wolnym ogniu na margarynie.
Morele kroję na kawałki, przekładam na patelnię wlewam 30 ml wody i przesmażam. Tosty podaję z jogurtem, owocami, polewam miodem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz