Wegański i bez cukru koktajl na upały. Zrobiłam go z truskawek i ananasa. Podałam z limonką i miętą dla orzeźwienia. Czas przygotowania pięć minut. Pyszny, zdrowy, lekki na lato idealny. Możecie się nim zajadać bez grzechu i wyrzutów sumienia.
30 dkg truskawek
1/2 ananasa świeżego
mięta świeża
1 limonka
10 kostek lodu
Ananasa obieram, wykrawam środek niejadalny i kroję na kawałki. Do wysokiego pojemnika od blendera przekładam ananasa dodaję kostki lodu i miksuję blenderem.Trzy duże truskawki odkładam. Resztę truskawek obieram, przekładam do drugiego pojemnika, dodaję sok z limonki i też miksuję. blenderem. Odłożone truskawki kroję na plastry. Układam na dnie szklanek na około. Wlewam mus ananasowy, potem truskawkowy. Na wierzchu wylewam po łyżce musu ananasowego. Podaję z miętą świeżą i kawałkami owoców. Koktajl podaje schłodzony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz