Wybrałam kiełbasę grillową z serem bo to moja ulubiona. Szaszłyki z nią powstają w pięć minut a są pyszne. Kiełbasę można podać na grillu nie tylko w tradycyjny sposób czyli samą podpiekaną. Z warzywami świetnie się komponuje.
szaszłyki:
3 kiełbasy z serem
1 cukinia
1 bakłażan
10 pomidorków koktajlowych
2 kromki chleba
1 łyżka musztardy
przyprawa do grilla
olej rzepakowy
sól, pieprz
Bakłażana kroję na plastry posypuję solą i odstawiam na 30 minut. Sól zmywam wodą. Plastry smaruję olejem, posypuje pieprzem i grilluję. Kiełbasę kroję na plasterki. Cukinię też. Z chleba wycinam krążki za pomocą kieliszka. Kawałki chleba smaruję musztardą. Na patyczki do szaszłyków nabijam cukinię, kawałek chleba, kiełbasę, pomidorka i kolejno to samo. Szaszłyki smaruję olejem, posypuję przyprawą do grilla i układam na grillu. Gałązkę pomidorów też grilluje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz