Tortilla z grilla z pysznymi szparagami z kurczakiem. Idealnie pasuje do niej nowy sos Tatarski Winiary. Polecam z ogórkiem małosolnym, cukinią. Polecam zaskoczyć rodzinę i gości. Będą zajadać się do ostatniego okruszka. Tortille można podać także z sosem ziołowym albo czosnkowym Winiary.
4 tortille pszenne
4 szparagi białe
4 szparagi zielone
sos tatarski Winiary
2 garście roszponki
8 pomidorków koktajlowych
2 ogórki korniszony
1 papryczka chili
1 cukinia
1 pierś z kurczaka
przyprawa do kurczaka
olej rzepakowy
Od szparagów odcinam końce. Gotuję aldente w osolonej wodzie. Białe szparagi gotuję trochę dłużej, zielone dodaję później. Pierś z kurczaka kroję na cienkie paski. Każdego szparaga owijam plastrami piersi, posypuję przyprawą do kurczaka. Smaruję olejem rzepakowym.Układam na grillu elektrycznym i grilluję około 4 minuty. Cukinię kroję w plastry cienkie, smaruję olejem i też grilluję. Tortille składam w kopertę, spinam wykałaczką i też grilluję z dwóch stron. Koperty z tortilli rozwijam, smaruję sosem, układam roszponkę, po jednym szparagu zielonym i białym. Składam w kopertę, dodaję pokrojone pomidorki, plastry ogórka. Tortille obwijam cukinią i spinam wykałaczką. Dekoruję chili i natką. Polewam sosem tatarskim.
'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl'
Mega apetyczne!
OdpowiedzUsuń