Wiosenna sałatka z szynką w roli głównej. Z dodatkiem kiełek, mango i rzeżuchy. Polecam w takiej formie, podać gościom bo ładnie prezentują się.
1 główka sałaty rzymskiej
kiełki rzodkiewki
rzeżucha
natka pietruszki
1 mango małe
20 dkg szynki
1 cebula czerwona
7 pomidorów suszonych
3 jajka
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżka majonezu
sól, pieprz czarny
pieprz czerwony
Oddzielam liście od sałaty, myję i osuszam. Mango obieram i kroję w kostkę. Szynkę też kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo i też kroję. Cebule obieram i kroję w piórka. Przekładam wszystko do miski, dodaję pokrojone pomidory suszone, majonez, jogurt, sól, pieprz czarny. Mieszam i układam na liściach sałaty. Dodaję kiełki rzodkiewki, rzeżuchę,natkę, posypuję pieprzem czerwonym.
Łapię chociaż jedną miseczkę! Cudna propozycja:)
OdpowiedzUsuń