Obiad prosty i szybki do zrobienia. Polędwiczki nie wymagają długiej obróbki smażenia. Są delikatne, miękkie w sosie się rozpływają. Zamiast pieczarek można dodać inne grzyby.
2 polędwice wieprzowe
sól, pieprz kolorowy
500 ml przecieru pomidorowego
20 dkg pieczarek
1 cebula duża
masło klarowane
papryka do smaku
koper, natka pietruszki
Polędwiczki kroję na plastry 1,5 cm, Rozbijam je dłonią, solę, pieprzę i odstawiam na 30 minut. Cebule kroję drobno przesmażam na maśle, dodaję pokrojone pieczarki i dalej smażę. Na drugiej patelni przesmażam polędwiczki po dwie minuty z każdej strony. Dodaję do nich przecier pomidorowy i chwile duszę, dodaję pieczarki. Doprawiam solą, pieprzem, papryką. Posypuję natką, koperkiem.
pyszności:)
OdpowiedzUsuńpyszny obiad! :)
OdpowiedzUsuń