Na śniadanie szybki omlet do tego zdrowy z porcją warzyw ze szparagami w roli głównej. Bardzo lubię wszelaką zieleninę dlatego u mnie musi być dużo natki albo koperku.
3 jajka
sól, pieprz
1 łyżka jogurtu greckiego
natka pietruszki
4 pomidorki koktajlowe
6 szparagów białych
1 łyżka masła klarowanego
Jajka roztrzepałam w misce mikserem, dodałam sól, pieprz, pokrojoną natkę pietruszki.
Szparagi obrałam i ugotowałam wcześniej w osolonej wodzie. Na patelni roztopiłam masło, wylałam masę jajeczną, ułożyłam szparagi, i dodałam pokrojone na plastry pomidorki. Omlet smażę na wolnym ogniu ma być ścięty po bokach jak i na środku. Patelnię przykryłam pokrywką i od czasu do czasu sprawdzałam.
takie proste, a jakie efektowne:)
OdpowiedzUsuńbardzo pożywne śniadanie, ale także kolacja :)
OdpowiedzUsuń