Strony

Strony

czwartek, 24 grudnia 2015

Karp w migdałowej panierce


Karp w panierce migdałowej polecam na świątecznym stole. Ma bardzo fajny smak dzięki migdałom. W końcu święta to orzechy więc polecam je podawać nie tylko w ciastach. Są to kolejne moje święta we współpracy z firmą VOG . Smacznego karpia życzę wszystkich na świątecznym stole :-)

















4 kawałki karpia
1 cebula
sól, pieprz
1 łyżeczka majeranku
6 łyżek migdałów tartych Back Mitt

grzyby:
30 dkg boczniaków
przyprawa ognista

Karpia przekładam do miski, dodaję pokrojoną cebulę, solę, pieprzę posypuję majerankiem, i odstawiam marynacie na noc do lodówki. Na drugi dzień każdy kawałek ryby obtaczam w migdałach tartych i smażę na wolnym ogniu na maśle klarowanym.
Boczniaki myję, kroję w paski i przesmażam na maśle. Doprawiam solą, pieprzem, przyprawą ogsnitą. Karpia podaję z grzybami.

2 komentarze: