Słoneczna zupa krem fasolowa z marchewkę w dwóch wersjach. Polecam zrobić do niej chipsy z marchewki bo są bardzo dobre. Zupka lekka i pożywna. W sezonie fasolowym polecam ją zrobić.
30 dkg fasolki szparagowej żółtej
3 marchewki
3 szklanki bulionu drobiowego
sól, pieprz
1/4 szklanki śmietany 30 % słodkiej
1cebula duża
1 ząbek czosnku
masło klarowane
koperek świeży
Cebule i czosnek obieram oraz kroję. Przesmażam na maśle aż zrobi się miękka. Dolewam bulion, dodaję obraną fasolkę, obrane dwie marchewkę. Gotuje do miękkości warzyw. Marchewkę wyjmuję po ugotowaniu. Fasole z bulionem miksuję blenderem. Doprawiam solą, pieprzem. Dzielę na dwie części. Do jednej dodaję marchewkę i dalej miksuję, do drugiej dodaję śmietanę. Krem podaję w dwóch wersjach na talerzu. Dekoruje koperkiem.Jedną marchewkę obieram, kroję na plastry i przesmażam na maśle, powstają chipsy marchewkowe w ten sposób.Krem podaję z chipsami.
Aż chce się zjeść natychmiast:)
OdpowiedzUsuńZgadzam sie!
Usuńwygląda przepięknie i na pewno wyborny jest w smaku :)
OdpowiedzUsuńNa pewno pyszna, wyglada wspaniale
OdpowiedzUsuńCudownie wygląda, a smakować musi jeszcze lepiej :)
OdpowiedzUsuńjaki ma piękny kolor! :)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować go zrobić! Ma genialny kolor :)
OdpowiedzUsuńPiękne kolory! Apetycznia i kusząca zupka :)
OdpowiedzUsuń