Szybki, prosty i dietetyczny obiad. Kalorii nam nie przybędzie na pewno. Polecam bo ryba jest delikatna i bardzo smaczna.
7 kawałków filetu z dorsza
1 cebula
sól, pieprz
1 łyżeczka majeranku
przyprawa do ryb
3 łyżki soku z pomarańczy
1 pomarańczo całe
6 różyczek brokuła
Kawałki dorsza przekładam do pojemnika, solę, pieprzę, dodaję majeranek, przyprawę do ryb.Cebule obieram i kroję w kostkę. Dodaje do ryby, polewam sokiem z pomarańcza. Kawałki ryby dokładnie obtaczam w marynacie i wkładam do lodówki na noc. Na drugi dzień wyjmuje z marynaty i przekładam do naczynia do zapiekania. Układam plastry pomarańcza. Zapiekam 15 minut temp 200 stopni . Podaję z brokułem ugotowanym aldente.
Fajny ten pomysł na dorsz :)
OdpowiedzUsuńO, takiego dorsza nie jadłam, nie znałam i już mam ochotę ;)
OdpowiedzUsuńRyba z pomarańczami, nooo, już sam pomysł mi się podoba :)))
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńmmm pyszności! lubię takie lekkie obiady :-)
OdpowiedzUsuńJak pięknie wygląda!
OdpowiedzUsuńDoskonałe danie, mniam :)
OdpowiedzUsuńtakiej rybki nie jadłam, ale jestem bardzo ciekawa tego smaku:)
OdpowiedzUsuńMiłego dnia Madziu
pozdrawiam cieplutko:)
Pyszna rybka wspaniała i aromatyczna
OdpowiedzUsuńUwielbiam rybkę :D W takim wydaniu mmmmm... Aż cieknie ślinka :D
OdpowiedzUsuńCudownie lekki obiad.
OdpowiedzUsuńTwoja rybka prezentuje się wyjątkowo!!! Chętnie wypróbuję ;)
OdpowiedzUsuńryba i pomarańcze? tak jeszcze nie jadłam, do kurczaka dodawałam, ale do ryby nie, muszę to zmienić! :)
OdpowiedzUsuńChętnie zjadłabym na obiad:)
OdpowiedzUsuńO taką rybkę to chętnie zjemy :) Lubimy ryby bardzo!
OdpowiedzUsuń