Pasta szybka, i prosta do zrobienia. Wędzony dorsz który dostałam w prezencie idealnie się wkomponował w pastę. Można użyć innej ryby wędzonej. Moja rodzina była zachwycona pastą.
1 wędzony dorsz 70 dkg
1 papryka zielona
3 jajka
3 małe cebule czerwone
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki czubate majonezu
pieprz
sól ziołowa
Dorsza obiera ze skóry i ości. Kroje na mniejsze kawałki. Jajka gotuję na twardo,i kroję w kostkę. Cebule obieram i też kroje drobno w kostkę, paprykę także. Przekładam rybę, paprykę, jajko, cebule do miski, dodaję musztardę, majonez, sól, pieprz. Mieszam dokładanie i podaję z chlebem.
Wspaniała! Uwielbiam pasty do chleba, a ta Twoja wygląda bardzo smakowicie!
OdpowiedzUsuńPasty rybne uwielbiam:) Ależ pysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńKocham rybne pasty, zwłaszcza z wędzonych a z dorsza jeszcze nie probowałam
OdpowiedzUsuńbardzo lubię pasty rybne, nawet mała je zjada, choć ryb nie lubi:)
OdpowiedzUsuńPycha :) Bardzo lubię takie rybne pasty, najczęściej jemy z makreli!
OdpowiedzUsuńmieszkam nad morze, a tak rzadko widuję u siebie na stole takie rybne pyszności :0 Nie mówiąc o wędzonym dorszu ;)
OdpowiedzUsuńrybne pasty zdecydowanie lubię! pyszka :-)
OdpowiedzUsuńU Ciebie zawsze wesoło i kolorowo!! Podziwiam, bo u Ciebie to nawet pasta rybna wygląda jak dzieło sztuki.
OdpowiedzUsuńKonczi bez przesady, żądne dzieło sztuki ha ha ale dziękuję
UsuńPyszna pasta, rewelacja :)
OdpowiedzUsuńtakie smarowidła na chleb są świetne :) nie zawsze chce się jeść wędlinę :)
OdpowiedzUsuńOch,ale świetna pasta:)
OdpowiedzUsuń