Plantacja doniczkowa moich pomidorków koktajlowych obrodziła więc czas je używać. Kupne poszły w odstawkę. Propozycja podania łososia inna w formie szaszłyków z bakłażanem i pastą paprykową. Sezonowy obiad którym domownicy będą się zajadać. Ja nie koniecznie, ale tak to jest jak się ma alergie na łososia.
30 dkg łososia
1 cebula
1 łyżeczka majeranku
1 ząbek czosnku
4gałazki koperku
sól
1/2 cytryny
przyprawa do ryby
10 pomidorków koktajlowych
1 bakłażan
kilka liści sałaty
3 łyżki pasty ajwar
Cebule kroję w kostkę, dodaję posiekany czosnek, łososia pokrojonego w kostkę, sól, przyprawę do ryb, majeranek, sok z cytryny pokrojony koperek i odstawiam na noc do lodówki w marynacie. Na patyczki do szaszłyków nabijam kawałki łososia i po dwa pomidorki koktajlowe. Bakłażana kroję w plastry obficie solę, i odstawiam na 30 minut.Zmywam sól, osuszam i smaruję obficie oliwą z dwóch stron. Układam razem z szaszłykami na grillu elektrycznym. Szaszłyki podaję z bakłażanem, sałata i pastą ajwar.
o rany! coraz tu smaczniej u Ciebie! kolory, zdjęcia, szaszłyki BOMBA!
OdpowiedzUsuńJak kolorowo, jak smacznie :)
OdpowiedzUsuńSzaszłyki szaszłykami, ale ten bakłażan skradł moje serce:) Bakłażany "chodzą za mną" od kilku dni. W Weekend muszę zrobić:)
OdpowiedzUsuńTwoja wyobraźnia kulinara jest mega smaczna.
OdpowiedzUsuńBoska propozycja, jestem pod wrażeniem kompozycji Twoich dań :)
OdpowiedzUsuńSmakowite i to połączenie z bakłażanem,super.
OdpowiedzUsuńtaki szaszłyki bym sobie zjadła:) pycha!!
OdpowiedzUsuńŁososiowe szaszłyki chętnie bym zjadła:)
OdpowiedzUsuńJak zwykle zdrowo :)
OdpowiedzUsuńMmm pycha! :)
OdpowiedzUsuńPiękne szaszłyki :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł z tymi szaszłykami! :)
OdpowiedzUsuńChętnie bym zjadła! Pysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuń