Tym razem obiad szybki w 15 minut. Wykorzystałam mrożone warzywa firmy Iglotex. Otrzymałam paczkę produktów do testowania w której znalazły się same pyszne mieszanki. Na pierwszy ogień poszły warzywa na patelnie po włosku i królewski bukiet warzyw. Mieszanki warzyw są bardzo fajne kiedy nie mamy czasu na gotowanie.
1 opakowanie mieszanki warzywa po włosku Iglotex
1 opakowanie mieszanki królewski bukiet warzyw
1 karmazyn wędzony
1 tofu naturalne
bazylia świeża
sól
pieprz
przyprawy po włosku
200 g makaronu gniazdka
olej rzepakowy
Makaron gotuję aldente odcedzam.Warzywa po włosku i królewski bukiet warzyw duszę na patelni na odrobinie oleju. Warzywa mają być aldente. Doprawiam przyprawą po włosku, solą, pieprzem. Mieszam z makaronem. Rybę wędzoną obieram i dzielę na małe kawałki. Dodaję do warzyw. Tofu kroję w kostkę i też dodaję. Całość mieszam i chwile jeszcze podsmażam. Dekoruję bazylią.
Świetne ,choć ja nadal myślę o twoich roladkach.
OdpowiedzUsuńOj roladki to wspomnienie pozostało już po nich :-)
UsuńJak zwykle u Ciebie pięknie i kolorowo:-)
OdpowiedzUsuńFajny szybki obiad! Ja też korzystam z mrożonych warzyw ( i owoców ) - mam już zamrożone na zimę szparagi i trochę truskawek. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńNa pewno pysznie, pięknie i kolorowo- zresztą jak zawsze Madziu:)
OdpowiedzUsuńU Ciebie zawsze jedzenie zachwyca :)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się doskonale - smacznie i zdrowo:)
OdpowiedzUsuńLubię takie mrożonki, szczególnie zimą. Również mają dużo witaminek i można z nich zrobić mnóstwo smakowitych potraw.
OdpowiedzUsuńLubię takie potrawy :)
OdpowiedzUsuńale smacznie u Ciebie :)
OdpowiedzUsuń