Kolejny przepis walentynkowy :-)
1/2 opakowania mix sałat
3 trójkąty serka topionego
1 papryka czerwona
8 krewetek królewskich
1 pomarańcza
1 cebula czerwona
3 łyżki orzechów włoskich
4 pomidory suszone
6 gron winogrono ciemne
1 łyżka oliwy
1/2 łyżeczki oregano suszone
1/2 łyżeczki bazylia suszona
sól, pieprz
3 łyżki sosu francuskiego
Sałatę układam na talerzu, dodaję pokrojone na cząstki pomarańczo, polówki winogrona. Krewetki wkładam do miseczki odmrożone, dodaję olej, sól, pieprz, oregano, bazylię i marynuję około godzinę. Smażę na patelni po jednej minucie z każdej strony. Dodaję do sałatki, razem z pokrojonymi suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi, sercami z papryki czerwonej.Dodaję również pokrojony serek trójkąty. Z cebuli czerwonej wycinam kwiata. Sałatkę polewam sosem francuskim.
Hmm,tyle pyszności,od czego by tu zacząć:)
OdpowiedzUsuńod zjedzenia serduszka
UsuńTe Twoje serca z czerwonej papryki są urocze. Sałatka śliczna, kolorowa i tak jakoś bliżej do wiosny się wydaje, kiedy na nią patrzę. Chętnie dostałabym taka na walentynkowy wieczór.
OdpowiedzUsuńŚwietnie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
świetnie wygląda, mniam:D
OdpowiedzUsuńi znowu przepięknie kolorowo - a na talerzu już wiosennie
OdpowiedzUsuńz pozdrowieniami, El
zdecydowanie jestem za! Walentynkowe Afrodyzjaki <3
OdpowiedzUsuńsuper, taka "walentynkowa" z tymi serduszkami :)
OdpowiedzUsuńPyszna :) na walentynki i nie tylko!
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie połączenia:) pysznie i pięknie Madziu:)
OdpowiedzUsuńMasz wyobraźnię sałatkową bardzo kolorową!.
OdpowiedzUsuńMmm ale pychotka!
OdpowiedzUsuńKolorowo i smacznie.
OdpowiedzUsuń