Sałatka z serii latające talerze ha ha. Patisony przypominają mi statki ufo. Kolorki muszą być nawet zimą. Po świątecznym menu które mi nie leży zresztą wracam do tego co lubię i co mi służy czyli lekko , zdrowo i kolorowo.
1 kapusta pekińska mała
6 patisonów z zalewy ze słoika
1 pomidor duży
1 puszka groszku konserwowego
1 puszka kukurydzy z chili
1/2 opakowania sera feta
1 puszka fasoli z puszki
1/3 ogórka zielonego
1/2 pęczka koperku świeżego
1 papryka czerwona
15 oliwek zielonych
15 oliwek czarnych
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Z kapusty oddzielam liście, i myję każdy z osobna. Osuszam na sitku. Kroję na małe kawałki nożem i wsypuję do miski. Fasolę, kukurydzę, i groszek odsączam na durszlaku i dodaję do kapusty, razem z oliwkami. Kilka oliwek i ziaren fasoli zostawiam do dekoracji. Ser feta kroję w kostkę i połowę dodaję do sałatki, druga potrzebna będzie do dekoracji. Paprykę myję i kroję w kostkę, koperek połowę siekam i tez dodaję. Sałatkę doprawiam solą, pieprzem, dodaję majonez i mieszam. Ogórek zielony kroję na plastry i też dodaję. Sałatkę dekoruję patisonami, oliwkami i fasolką, oraz częścią groszku i kukurydzy. Dekoruję koperkiem, kawałkami ogórka, sera feta. Z pomidora robię różę.
cudownie mmm smacznie, apetycznie, lekko :)
OdpowiedzUsuńPięknie, kolorowo, lekko i zdrowo!! pyszną sałatkę przygotowałaś:)
OdpowiedzUsuńCóż za nazwa haha:)pyszna,lekka sałatka:)
OdpowiedzUsuńZ tymi patisonami świetnie wygląda.
OdpowiedzUsuńświetna :) jesteś niesamowita!
OdpowiedzUsuńsuper, bardzo fajne ułożenie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie sałatki... samo zdrowie :)
OdpowiedzUsuńPrześliczna sałatka i na pewno pyszna :)
OdpowiedzUsuńJakie to piękne, czy Ty się zajmujesz tym zawodowo? Jeśli nie to powinnaś:-) Uściski!
OdpowiedzUsuńDziękuję ale nie zajmuje się zawodowo. To moje hobby i odskocznia od szarości dnia codziennego :-)
Usuń