Na niedziele szybki placek polecam z galaretką, kokosowy i dodatkiem gruszek. Wykorzystałam wiórki kokosowe Kresto w ramach akcji testowania. Moja rodzina uwielbia takie ciacha.
biszkopt:
3 jaja
1/3 szklanki mąki tortowej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanka cukru
krem:
500 ml śmietany kremówki
1 galaretka brzoskwiniowa
2 łyżki wiórków kokosowych kresto
2 galaretki truskawkowe
30 dkg gruszek z kompotu
1 łyżka wiórków kokosowych
Biszkopt : Do miski wbijam jaja, dodaję cukier i ubijam mikserem na puszystą masę. Mąkę przesiewam i dodaje do piany z jajek. Delikatnie mieszam łyżką i wylewam na okrągłą formę średnica 23 cm, wcześniej wysmarowaną. Piekę 15 minut temp 180 stopni.
Krem. Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczam w 1/2 szklance gorącej wody. Śmietanę kremówkę ubijam na puszysta masę, i dodaję galaretkę przestudzoną. Wsypuje wiórki kokosowe i mieszam. Masę wylewam na biszkopt.
Galaretkę truskawkową rozpuszczam w 3 i 1/2 szklankach gorącej wody.
Na krem wykładam cząstki gruszek, i wylewam tężejącą galaretkę. Wstawiam do lodówki na noc. Przed podaniem posypuje wiórkami kokosowymi.
połączenie kokosu z gruszkami bardzo intrygujące :) jestem na tak, uwielbiam łączyć kokos z owocami!
OdpowiedzUsuńCiacho idealne dla mnie :) Uwielbiam gruszki
OdpowiedzUsuńsuper ciasto, lubię takie :)
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńprezentuje sie przepysznie !!!!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie torciki, fajne połączenie smaków:)
OdpowiedzUsuńWygląda genialnie, połączenie smaków też niespotykane, godne wypróbowania :-)
OdpowiedzUsuńGruszki w galaretce nie probowalam-super:)
OdpowiedzUsuńMam wrażenie, że nie tylko twoja rodzina lubi takie ciacha:)
OdpowiedzUsuńciasto bardzo smacznie się prezentuje,jak się ogarnę w pracy tez coś upiekę fajnego.
OdpowiedzUsuńNie będę kryć: uwielbiam smak gruszek:)
OdpowiedzUsuńale cuuuudo :)
OdpowiedzUsuń