Deser który
mogą jeść osoby które muszą unikać cukru. Na bazie mleka sojowego. Bardzo
zdrowy, polecam lodowe kostki porzeczkowe.
½ szklanki
mleka sojowego
20 dkg
porzeczek czarnych
15 dkg
truskawek
2 maliny
Mięta świeża
Do formy na kostki lodowe wlewam
mleko sojowe po 2 łyżeczki do każdej przegródki. Porzeczki myję, obieram,
miksuję blenderem, następnie przekładam do foremki, dolewam na końcu jeszcze do
pełna mleko sojowe. Formę wkładam na noc do lodówki. Resztę masy porzeczkowej
przecieram przez sito powstanie fajny sos, którym poleje talerze. Truskawki
myję, obieram , miksuje blenderem i wylewam na talerz. Dodaję kostki lodowe.
Dekoruję miętą, owocami.e z musem z truskawek, i musem z porzeczek.
coś dla mojej Mamy- jest diabetykiem :)) zrobię na weekend:*
OdpowiedzUsuńTym razem akurat nie mam ochoty na deser :) ale wygląda jak zawsze przepięknie!!!!!
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego nowego bloga o tematyce kosmetycznej http://kosmetyczkamyszki.blogspot.com
Mleczko sojowe - dla mnie wciąż jeszcze abstrakcja. Może to właśnie ta inspiracja, która mnie zmotywuje do spróbowania:)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie :) bardzo lubię desery z porzeczką :)
OdpowiedzUsuńpięknie się prezentują :) mleczka sojowego jeszcze chyba nigdy nie piłam ;/
OdpowiedzUsuń