30 dkg truskawek
1 szklanka śmietany kremówki 30 %
1 łyżeczka fix do śmietany
1 łyżeczka cukru
waniliowego
1 budyń śmietankowy
2 łyżki cukier kryształ
0,4 litra mleka
mięta
Mleko zagotowuję, odlewam ½ szklanki zimnego mleka
rozpuszczam budyń, dodaję cukier kryształ, i wlewam do gotującego mleka.
Truskawki myję, obieram z szypułek połowę przesmażam na patelni. Dodaję cukier
1 łyżkę. Powstanie fajna konfitura, którą przekładam do pucharków. Na to zimny
budyń, pokrojone pozostałe truskawki. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem waniliowym, dodaję fix. Wyciskam szprycą
na deser. Podaję z miętą i bratkami.
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńPięknie kwiatowo ...wygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńto i ja do Ciebie wpadnę na te pyszności z truskawkami..:)
OdpowiedzUsuńwygląda cudnie ;) rewelacyjne połaczenie ;)
OdpowiedzUsuń