5
ziemniaków
1
mała cukinia
4
duże pieczarki
1
cebula czerwona
½
czerwonej papryki
½
papryczki chili żółtej
½
szklanki kaszy jaglanej
Bazylia
Oregano
Sól
Pieprz
2
łyżki startego sera żółtego
3
oliwki czarne
Ziemniaki
szoruję, i wstawiam do piekarnika na klaszcze wyłożonej folią aluminiową na 40
minut temp 200 stopni. Po wyjęciu ziemniaki kroję na pół i wydrążam środek.
Kaszę jaglaną gotuje w jednej szklance zimnej wody. Paprykę myję, i kroję w
kostkę. Cukinie kroję też w kostkę razem ze skórą i przesmażam na patelni.
Cebulę obieram kroję w kostkę, pieczarki myję i kroję w plastry. Przesmażam na patelni cebulę,
cukinię i pieczarki. Dodaję bazylię suszoną, oregano, sól, pieprz. Dodaję do
kaszy razem z papryką czerwoną i chili pokrojoną. Ziemniaki napełniam farszem,
posypuję serem, dodaje oliwki czarne pokrojone. Zapiekam jeszcze 10 minut.
Cudne ziemniaczki:-)) Porywam jednego:-)
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają, takie kolorowe nadzienie:)
OdpowiedzUsuńjak ładnie i kolorowo! :-)
OdpowiedzUsuńale kolorowo :) jak Ty to robisz, że każde Twoje danie jest atkie kolorowe?! :) uwielbiam jeść kolorowo, uwielbiam :)
OdpowiedzUsuń